40ayak logo

Lojistik Hizmetleri Nelerdir ?

Lojistik Hizmetleri Nedir?
08.09.23

Zamandan ve paradan tasarruf etmenin yollarını arayan bir şirket iseniz, lojistik hizmetlerini dışarıdan karşılamak işletmeniz için doğru seçenek olabilir. Bu yazıda, lojistik hizmetleri için bir lojistik şirketi ile çalışmak hakkında bilmeniz gereken her şeyi ve bunun kârlılığınızı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabileceğini keşfedeceğiz.

Lojistik Nedir?

Lojistik; ürünleri ve bilgileri bir yerden başka bir yere taşıma sürecidir. A noktasından B noktasına depolama, nakliye, envanter yönetimi ve paketleme süreçlerini kapsayan geniş bir terimdir. Lojistik şirketleri, büyük şirketler için tedarik zincirlerini yönetmekten, küçük işletmelerin mallarını yurt dışına göndermelerine yardımcı olmaya kadar birçok hizmet sağlar. Ürünlerinizi A'dan B'ye hızlı ve verimli bir şekilde yol boyunca herhangi bir aksama olmadan aktarmak için, baştan sona her şeyi halledebilecek deneyimli uluslararası lojistik firmaları bulmanız önemlidir.

Lojistik Şirketi ile Çalışmanın Faydaları

Lojistik faaliyetlerinizde dış kaynak kullanımı, size zaman ve para kazandırabilir. En önemli olan şeye, yani ana işinize odaklanmanıza olanak tanır. Lojistik dış kaynak kullanımının iyi bir fikir olmasının nedenleri şunlardır:

Bir lojistik şirketi ile çalışmak, ek donanımlara yatırım yapmamanızı veya yeni çalışanlar işe almamanızı sağlar. Bu esneklik; maliyetlerin düşük tutulmasına yardımcı olur böylece talep arttığında buna ayak uydurmakta zorluk çekmezsiniz.

Lojistik hizmetleri; son derece karmaşık bir alandır ve lojistik şirketleri ile çalışmak işletmeler için oldukça büyük kolaylıklar sağlar, nakliye ve teslimatın tüm yönlerine hâkim uzmanlar ile çalışma fırsatı sunar.

Hangi lojistik şirketinin kullanılacağına karar verirken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir:

  • En iyi lojistik firmaları hangileri?
  • Hangi konuda uzmanlar?
  • Bu uzmanlıkta ne kadar iyiler?
  • Sizin sektörünüzle ilgili ne kadar deneyime sahipler?


Neden Bir Lojistik Şirketi ile Çalışmalısınız?

Sevkiyat konusunda bir deneyiminiz yok veya yeni başlıyorsanız lojistiğin nasıl çalıştığını anlamak önemlidir. Böylece üçüncü taraf bir şirketle çalışmak gerektiğinde, hangi soruları soracağınızı ve neleri soracağınızı bilirsiniz.

İşletmeniz, nakliye hizmetlerini tek başına kolayca yerine getiremiyorsa veya A noktasından B noktasına taşınırken arada birden fazla konum varsa bu durumda bir nakliye hizmeti almak zorunlu hale gelir. Taşımanın tüm yönlerini bilen bir uzman ile çalışmak her şeyi kolaylaştırır çünkü farklı kargo türleri için hangi ulaşım türlerinin uygun olduğunu bilirler. Bu da işletmenize oldukça katkı sağlar.

Lojistik, her işletme için değerli bir hizmettir ve bunu sunan pek çok şirket varken, ihtiyaçlarınıza göre doğru olanı bulmak için bu yazıyı bir rehber olarak kullanabilirsiniz. 40Ayak güçlü ekibi ve bir çok sefer seçeneğiyle sizlere en iyi lojistik hizmetlerini sağlar.


 

Benzer Yazılar

Yeni Nesil Lojistik Merkezleri Ve Yatırımları

Geleneksel depo alanları tarihe karışıyor. Yeni nesil lojistik merkezleri ve yatırımları ile büyük operasyon gerçekleştiren şirketler tarafından tercih edilmeye başladı. Uluslararası çapta hizmet veren şirketlerin yeni nesil depoları tercih etmesiyle birlikte daha büyük operasyonların hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmesi sağlanabiliyor.

06/03/24
Online Yük Takibi Nedir?

Online yük takibi aracılığıyla yük veren ve tedarikçi iş ortaklıklarının yükünü güvenle hafifletmek artık çok kolay ve bir tık uzaklığınızda!

07/09/22
Lojistikte Taşıma Modları ve Türleri

Şirketlerin lojistik operasyonlarında uygun lojistik taşıma modları belirlemesi hem maliyet hem de performans açısından önemlidir.

17/04/23
Brokerlik Nedir?

Brokerlar; çeşitli ticari işlemlerde taraflar arasında aracı olarak görev alan kişi ya da kurumlardır. İşlemlerin tarafları olarak nitelendirebileceğimiz satıcılar ve alıcılar arasındaki ilişkilerin yürütülmesinde rol oynar. Müşterinin isteğine göre satın alma işlemleri gerçekleştirir. Bireylerden, büyük şirketlere kadar çeşitli müşterilerle çalışır.

10/04/23
Depo Yönetimi ve Optimizasyonu

Gelişmiş bir depo yönetim sistemi, işletmenin envanterindeki tüm öğelerin doğru bir şekilde izlenmesine, düzenli olarak kontrol edilmesine ve gerektiğinde yenilenmesine olanak tanır. Bu sistemler, stok seviyelerini doğru bir şekilde belirlemek için veri analizi, tedarik zinciri optimizasyonu, talep tahmini ve envanter döngüsü analizi gibi çeşitli analitik araçları kullanır.

11/09/23
Otomatikleştirilmiş Depolama Ve Dağıtım Sistemleri

Geleneksel depolama ve dağıtım işleri çok fazla seçenek sunmuyordu. Dünya geliştikçe ürünlere olan talebin karşılanması daha da zor hale geldi. Daha fazla insanın ürünlere olan talebinin karşılanması için etkili bir otomatikleştirme sistemine ihtiyaç vardı.

24/08/23
Lojistikte Depolama Nasıl Yapılır?

Lojistikte depolama, ürünlerin kullanılacağı veya sevk edileceği zamana kadar, güvenli, düzenli ve kontrol altında tutulmak üzere muhafaza edildiği alanlardır.

31/08/22
Yük Konsolidasyonu Nedir?

Son zamanlarda tedarik zincirinin önemli parçalarından birisi haline gelen yük konsolidasyonu, birden fazla küçük sevkiyatı tek bir sevkiyatta birleştirme işinin adıdır.

16/01/24
Kamyonuma Yük Arıyorum

“Boş kamyonum var yük arıyorum”, “kamyon yük ilanları”, “kamyon yükü arıyorum” yazıp arattığınızı duyar gibiyiz. Tabii eski yöntemleri kullanıp nakliye garajlarında kapı kapı gezerek aracınıza uygun yük olup olmadığını kontrol ediyor da olabilirsiniz.

27/04/23
Lojistikte Maliyet Optimizasyonu Yolları

Doğru yöntemler kullanılarak lojistik maliyet optimizasyonu üzerinde %20’ye varan tasarruf sağlanabilir. Lojistik alanında maliyeti düşürmenin yanı sıra performans artışı da sağlanabilir. Lojistik maliyet optimizasyonu, lojistik aşamalarını oluşturan kalemlerin analiz edilmesiyle sağlanabilir.

02/02/24
Kırkayak Kamyon Avantajları Nedir?

Kırkayak kamyon, lojistik sektörünün her alanında büyük avantajlar ve deneyimler sağladığı için ülkemizde yaygın kullanılmaktadır. Kırkayak kamyonlar, dört dingilli yapısı sayesinde diğer araçlara nazaran daha ağır yüklerin taşıyabilen kamyon tipidir.

14/09/22
Mal Sigortası Nedir?

Kişilerin özellikle taşınır ve taşınmaz mallarına yönelik olan rizikoların güvence altına alınması amacıyla yapılan sigortalara mal sigortası adı verilir.

02/01/23
Küresel Lojistik Trendleri Ve Değişen Pazar Dinamikleri

Küresel Lojistik Trendleri Ve Değişen Pazar Dinamikleri, teknoloji geliştikçe sektörlerde de köklü değişiklikler meydana geliyor. Küresel lojistik sektörü bu alanlardan bir tanesidir. Bilgisayar ve internet çağının içindeyiz. Dünya genelinde alışverişler artık internet üzerinden cep telefonları ile yapılıyor. Mal tedarikleri de aynı şekilde çoğunlukla internet üzerinden sağlanıyor.

28/02/24
Radyo Frekansı İle Tanımlama Teknolojisi (RFID)

Yeni teknolojilerin geliştirilmesi ile birlikte birçok sektörün işi kolaylaştı. Bu teknolojilerden birisi de RFID teknolojisidir. Radyo frekansı prensibi ile çalışan bu teknoloji ile nesnelerin belirli mesafeden otomatik olarak tanımlanması sağlanabiliyor.

14/12/23
Lojistikte Gümrükleme Nedir?

Lojistikte Gümrükleme Nedir; ithalat-ihracat süreci üzerinde olumlu etkisi olan ve lojistik zincirinde önemli bir faktördür. Ülkeye giren ve çıkan ürünlerin gümrük mevzuatına uygunluğunu denetleyen bu süreç lojistik verimini artırır.

22/05/23
Lojistikte Tonajın Önemi?

Taşıma sırasında yük taşımacılığı için kullanılan araçların toplam kapasitesine tonaj denir. Ton olarak ölçülen tonaj, bir aracın yasal olarak taşıyabileceği toplam yük kapasitesidir.

02/11/22
Depo Lojistiği Nedir?

Depo lojistiği ürünlerin yerleştirilmesi ve depolanması, iyi şekilde tutulması ve bu unsurların depolanmasının şirketin faaliyeti üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmasını sağlamak gibi görevlerle ilgilenir.

21/11/22
Bültenimize katılın, hiçbir içeriği kaçırmayın!