40ayak logo

Otomatikleştirilmiş Depolama Ve Dağıtım Sistemleri

Otomatikleştirilmiş Depolama Ve Dağıtım Sistemleri - 40Ayak
24.08.23

Geleneksel depolama ve dağıtım işleri çok fazla seçenek sunmuyordu. Dünya geliştikçe ürünlere olan talebin karşılanması daha da zor hale geldi. Daha fazla insanın ürünlere olan talebinin karşılanması için etkili bir otomatikleştirme sistemine ihtiyaç vardı.

Otomatikleştirilmiş Depolama Sistemleri

Depolama ve dağıtım sistemlerinin gelişmesi ve E-Ticaretin Yükselişi ile birlikte artan talepler kolaylıkla karşılanmaya başladı. Otomatikleştirilmiş depolama ve dağıtım sistemlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte büyük operasyonların gerçekleştirilmesi daha kolay ve hızlı hale geldi.

Yüksek miktarda ürün ve envanterin ara belleğe alınması, depolanmak amacıyla özel olarak tasarlanan depolama alanlarının otomatik olarak kontrol edilmesi, otomatikleştirilmiş depolama sistemlerinin özünü oluşturur.

Böylece yüksek miktarlardaki ürünler daha kolay depolanır. Depolamada önemli olan ilk gelen ürünlerin ilk olarak çıkış yapması ve depo alanlarında kolaylıkla bulunabilmesidir.

Otomatikleştirilmiş depolama sistemleri, ürünlerin daha kolay bulunmasını ve stoktaki ürünlerin zamanaşımına uğramadan ilk olarak dağıtımlarının daha kolay yapılabilmesini sağlar.

Otomatikleştirilmiş Dağıtım Sistemleri

Ürün siparişlerinin, Uluslararası Ticaret depolarından alınarak hazırlanması ve müşterilere gönderilmesi zaman alan bir iştir. Otomatikleştirilmiş dağıtım sisteminde gelişmiş robotlar malları hazırlayarak, ürünü teslim edecek olan personele hazır halde sunarlar.

Paketleme istasyonunda görevli olan personel ise malı hızlı bir şekilde hazır hale getirir.

Otomatikleştirilmiş Depolama ve Dağıtım Sistemlerinin Faydaları

Depolama ve dağıtım sistemlerinin otomatik olarak gerçekleştirilmesi aşağıdaki faydaları sağlar:

• Depolama alanının daha verimli kullanılmasını sağlar.

• Kullanılmayan dikey alanların bile verimli bir şekilde kullanılabilmesine olanak sağlar.

• Daha fazla envanter bulundurulmasına imkan sağlar.

• Daha az kaza, ergonomik ve güvenli depolama ve dağıtıma imkan sağlar.

• İşçilik maliyetlerinin azaltılmasını sağlar.

• İş gücünün verimli bir şekilde kullanılabilmesini sağlar.

• Daha fazla siparişin alınabilmesine olanak sağlar.

• Ürün güvenliğinin sağlanmasında etkilidir.

• Maliyet optimizasyonu yapılabilmesini sağlar.

• Veri analizi ve verilerin işlenmesini daha kolay hale getirir.

• Daha kolay raporlama yapılabilmesini sağlar.

Otomatikleştirilmiş Depolama ve Dağıtım Sistemlerinin Maliyetleri

Tüm otomasyon teknolojilerinde belirli bir maliyet söz konusudur. Otomatikleştirilmiş depolama ve dağıtım sistemlerindeki maliyetler ise aşağıdaki faktörlere göre farklılık gösterir:

• Sistem çıktısı gereksinimleri

• Depolama tesisinin yüksekliği ve taban alanı

• Depolama alanının türü (soğutma, stoklama türü, ürün türü)

• Depolamaya konu olan ürünün fiziksel özellikleri

• Ürünün ağırlığı

• Depolama tesisinin çelik çerçeveli raf desteğinin olup olmadığı

• Depolama ve dağıtım için gerekli olan işçilik miktarı ve maliyeti

Otomatikleştirilmiş depolama ve dağıtım sistemleri, işletmelerin depolama ve dağıtım süreçlerini daha verimli ve etkili hale getirmenin en iyi yollarından biridir. Bu sistemler, işletmelere aşağıdaki faydaları sağlayabilir:

Daha fazla verimlilik ve tasarruf: Otomatikleştirilmiş depolama ve dağıtım sistemleri, geleneksel sistemlere göre daha verimlidir ve işçilik maliyetlerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Daha iyi hizmet kalitesi: Otomatikleştirilmiş sistemler, daha hızlı teslimat süreleri ve daha doğru sipariş işleme gibi müşteri hizmetleri kalitesini artırabilir. Kara Yolu Yük Taşıma Sınırı Nedir? gibi konularda daha daha hızlı taşımacılığı başlatabilir.

Daha fazla esneklik: Otomatikleştirilmiş sistemler, işletmelerin değişen taleplere hızla uyum sağlamalarına yardımcı olabilir.

Eğer işletmenizin depolama ve dağıtım süreçlerini geliştirmek istiyorsanız, otomatikleştirilmiş depolama ve dağıtım sistemlerini düşünmelisiniz. 40Ayak'a Kayıt Olarak, bu sistemler hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve ihtiyaçlarınıza uygun bir çözüm bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Lojistik Sektöründe E-Ticaretin Yükselişi

Alışverişin internete taşınması ile birlikte online olarak ürünlerin satılması yaygınlaştı. E-ticaret kavramı, alışverişin internet üzerinden yapılması prensibine dayanır. Siparişin internet üzerinden alınması ile birlikte yalnızca dağıtım ve depolama maliyeti söz konusudur.

31/07/23
Uluslararası Ticaret ve Gümrük Nedir?

Dünya genelinde üretimin artmasıyla birlikte ekonomik sistemlerde değişti. Dünyadaki üretilen ürünlerin dünya genelinde paylaşılması zorunlu hale geldi. Çünkü kapalı ekonomiye sahip olan ülkelerin bir süre sonra değişen dünya koşullarına ayak uyduramadıkları ve ekonomik olarak zor duruma düştükleri gözlemlendi. Bu açıdan uluslararası ticaret kavramı önemlidir.

14/08/23
Lojistikte Maliyet Optimizasyonu Yolları

Doğru yöntemler kullanılarak lojistik maliyet optimizasyonu üzerinde %20’ye varan tasarruf sağlanabilir. Lojistik alanında maliyeti düşürmenin yanı sıra performans artışı da sağlanabilir. Lojistik maliyet optimizasyonu, lojistik aşamalarını oluşturan kalemlerin analiz edilmesiyle sağlanabilir.

02/02/24
Depo Yönetimi ve Optimizasyonu

Gelişmiş bir depo yönetim sistemi, işletmenin envanterindeki tüm öğelerin doğru bir şekilde izlenmesine, düzenli olarak kontrol edilmesine ve gerektiğinde yenilenmesine olanak tanır. Bu sistemler, stok seviyelerini doğru bir şekilde belirlemek için veri analizi, tedarik zinciri optimizasyonu, talep tahmini ve envanter döngüsü analizi gibi çeşitli analitik araçları kullanır.

11/09/23
Yeni Nesil Lojistik Merkezleri Ve Yatırımları

Geleneksel depo alanları tarihe karışıyor. Yeni nesil lojistik merkezleri ve yatırımları ile büyük operasyon gerçekleştiren şirketler tarafından tercih edilmeye başladı. Uluslararası çapta hizmet veren şirketlerin yeni nesil depoları tercih etmesiyle birlikte daha büyük operasyonların hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmesi sağlanabiliyor.

06/03/24
Radyo Frekansı İle Tanımlama Teknolojisi (RFID)

Yeni teknolojilerin geliştirilmesi ile birlikte birçok sektörün işi kolaylaştı. Bu teknolojilerden birisi de RFID teknolojisidir. Radyo frekansı prensibi ile çalışan bu teknoloji ile nesnelerin belirli mesafeden otomatik olarak tanımlanması sağlanabiliyor.

14/12/23
Küresel Lojistik Trendleri Ve Değişen Pazar Dinamikleri

Küresel Lojistik Trendleri Ve Değişen Pazar Dinamikleri, teknoloji geliştikçe sektörlerde de köklü değişiklikler meydana geliyor. Küresel lojistik sektörü bu alanlardan bir tanesidir. Bilgisayar ve internet çağının içindeyiz. Dünya genelinde alışverişler artık internet üzerinden cep telefonları ile yapılıyor. Mal tedarikleri de aynı şekilde çoğunlukla internet üzerinden sağlanıyor.

28/02/24
Lojistikte Sürdürülebilirlik

Dünya çapında ticaretin gelişmesiyle birlikte enerji sarfiyatı da arttı. Özellikle lojistik sektöründe enerji tüketimi diğer sektörlerden daha fazla bir oranda artış gösterdi. Bu kapsamda, Lojistikte sürdürülebilirlik kavramı tartışılmaya başladı. Enerjinin verimli kullanılması, karbon ayak izi, atık yönetimi ve su yönetimi gibi konular, lojistik sektöründeki en önemli konulardır.

06/11/23
Lojistik Hizmetleri Nelerdir ?

Lojistik; ürünleri ve bilgileri bir yerden başka bir yere taşıma sürecidir. A noktasından B noktasına depolama, nakliye, envanter yönetimi ve paketleme süreçlerini kapsayan geniş bir terimdir. Lojistik şirketleri, büyük şirketler için tedarik zincirlerini yönetmekten, küçük işletmelerin mallarını yurt dışına göndermelerine yardımcı olmaya kadar birçok hizmet sağlar.

08/09/23
Silobas Dorse: Depolama Ve Taşımanın Yeni Çözümü

Silobaz dorse, kuru gıda, kimyasal, inşaat malzemeleri gibi dökme yüklerin depolanması ve taşınması için geliştirilmiş bir dorse türüdür. Silobaz dorseler, yan duvarları ve tabanı tamamen kapalı bir yapıya sahiptir. Bu sayede, yükler çevre koşullarından korunur ve nakliye sırasında dökülmeler önlenir.

23/01/24
Bültenimize katılın, hiçbir içeriği kaçırmayın!