40ayak logo

Uzun Yol Şoförlerine Tavsiyeler

Uzun Yol Şoförlerine Tavsiyeler
31.01.23

Günler sürebilen tır yolculuğu kimisi için bir terapi iken kimisi için çok yorucu bir iş olabiliyor. İşte size işinizi kolaylaştıracak ve sağlığınıza iyi gelebilecek bazı uzun yol tavsiyeleri!

Uzun Yol Tavsiyeleri

1- Uzun Yol İçin Atıştırmalıklar

Uzun yol için atıştırmalıklar seçerken içeriğinin vücudunuz için önemli olduğunu unutmayın. Fazla yağlı ve şekerli atıştırmalıklar; kan şekerinde dalgalanmalara, sindirim problemlerine ve kontrolsüz kilo alımına neden olabilir. Bu tür atıştırmalıklar yerine; kuruyemiş, meyve ve sebze gibi sağlıklı atıştırmalıklar tercih etmenizi tavsiye ederiz.

2- Egzersiz Yapın

Günün büyük bir kısmını yanlış duruş ile geçirmek postürünüzü bozabilir. Farkında olmadan alışkanlık haline getirilmiş yanlış duruşlar, uzun vadede çok şiddetli ağrılara sebep olabilir. Sürüş esnasında doğru bir postür ile oturmaya ve vereceğiniz molalarda kaslarınızı gevşetmeye dikkat edin.

Uzun Yol Giderken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mümkün olduğu kadar problemsiz bir uzun yol seyahati yaşayabilmeniz için uzun yol giderken dikkat edilmesi gerekenler listemiz:

1- Aracınızın Bakımını Yaptırın

Yolculuğa başlamadan önce aracınızın bakımını yaptırmanız oldukça önemli. Aracınız fonksiyonel bir problem oluşturduğunda yolun ortasında kalabilir hatta kazalara sebebiyet verebilir. Hem kendinizi hem de yollardaki diğer sürücü ve yolcuların hayatlarını riske atmamak için yolculuktan önce araç bakımınızı yaptırmayı unutmayın.

2- Yola Günün Erken Saatlerinde Çıkın

Gece yolculuklarında karayollarının boş olması çoğu uzun yol şoförünün hoşuna gider ancak vücudun doğal uyku saatlerinin de o saatler olduğunu düşündüğümüzde şoförün uyuyakalma ihtimali epey yüksektir. Gece dinlenip sabahın erken saatlerinde yola çıkmanız vücudunuz için en doğrusu olacaktır. Güvenli Yolculuk deneyimi içinde önemlidir

3- Uykunuzu Alın

Uykulu ve yorgunken uzun tır yolculukları yapmamaya dikkat edin. Uykulu bir şekilde yola çıkmanız, yolculuk esnasında dikkatinizin dağılmasına ve gözünüzün kısa süreli de olsa dalmasına sebep olarak kazalara yol açabilir. Eğer kendinizi yorgun hissediyorsanız, bol sıvı tüketin ve vücudunuzu sık sık dinlendirin.

4- Mola Verin

Sürüş esnasında dikkatinizin dağılması ve yorulmanız vücudunuzun biraz dinlenmeye ihtiyacı olduğunu söylüyor olabilir. Bu ve bunun gibi durumlarda bir dinlenme tesisinde kısa süreliğine de olsa başka bir şey ile meşgul olmak veya dinlenmek size iyi gelecektir.

5- Yüksek Sesle Müzik Dinlemeyin

Uzun yolculuklar esnasında yüksek sesle müzik dinlemek diğer araçları duymanıza engel olabilir. Yola hakimiyetinizi olabildiğince artırmanız için dikkatinizi dağıtabilecek şeylerden uzak durmaya çalışın.

6- Beslenmenize Dikkat Edin

Uzun yol yolculuğu yaparken vücudunuz sandığınızdan daha fazla yorulur. Eğer yolculuk esnasında vücudunuza kramp giriyorsa; sodyum, potasyum ve çinko gibi besin değerlerini vücudunuza yeterince aldığınıza emin olun.


 

Benzer Yazılar

Kara Yolu Taşımacılığı Nedir?

Kara yolu taşımacılığı, en basit tanımıyla belirli bir yükün kara yolu ulaşımı ile taşınmasıdır. Kara yolu taşımacılığı hızlı ve ekonomik olması sebebiyle en çok tercih edilen taşıma türüdür

24/08/22
Online Yük Takibi Nedir?

Online yük takibi aracılığıyla yük veren ve tedarikçi iş ortaklıklarının yükünü güvenle hafifletmek artık çok kolay ve bir tık uzaklığınızda!

07/09/22
Damper Nedir?

Damper; kamyon, kamyonet ya da römork gibi araçların arka kısmında bulunan geniş bir kasa bölümüdür.

25/10/22
Ticari Araçlarda Kış Lastiği Uygulaması

Ticari araçlarda kış lastiği uygulaması, sürücüleri ve yayaları tehlikeye atan hava koşullarından oluşabilecek kazaları önlemek için uygulanmaktadır.

19/12/22
Deniz Yolu Taşımacılığı Nedir?

Deniz taşımacılığı, nakliye ve taşıma işlemlerinin deniz yolu ile gerçekleştirilmesidir. Üç tarafı denizlerle kaplı ülkemiz için ticari anlamda büyük önem taşır.

09/01/23
Lojistikte Depolama Nasıl Yapılır?

Lojistikte depolama, ürünlerin kullanılacağı veya sevk edileceği zamana kadar, güvenli, düzenli ve kontrol altında tutulmak üzere muhafaza edildiği alanlardır.

31/08/22
Parsiyel Ve Komple Taşıma Farkları Nedir?

Parsiyel ve komple taşıma yöntemleri lojistikte en çok kullanılan yöntemler arasında yer alır. Gelin, bu taşıma yöntemlerinin detaylarını ve farklarını beraber inceleyelim.

24/08/22
Yolcu Taşımak ve Yük Taşımak İçin Yapılmış Araçların Farkları Nelerdir

Yolcu taşımak için üretilmiş araçlar insanların ulaşımını sağlamak için kullanılırken, yük taşımak için yapılmış araçlar ise yüklerin taşınmasını sağlar.

23/01/23
Sevk İrsaliyesi Nedir?

Sevk irsaliyesi; ticari bir malın iki adres arasında nakledilmesi için düzenlenir. Malın tanımı, birimi, kime ait olduğu gibi bilgileri içeren resmi bir belgedir.

16/01/23
Mal Sigortası Nedir?

Kişilerin özellikle taşınır ve taşınmaz mallarına yönelik olan rizikoların güvence altına alınması amacıyla yapılan sigortalara mal sigortası adı verilir.

02/01/23
Kırkayak Kamyon Avantajları Nedir?

Kırkayak kamyon, lojistik sektörünün her alanında büyük avantajlar ve deneyimler sağladığı için ülkemizde yaygın kullanılmaktadır. Kırkayak kamyonlar, dört dingilli yapısı sayesinde diğer araçlara nazaran daha ağır yüklerin taşıyabilen kamyon tipidir.

14/09/22
Güvenli Yolculuk

Otoyollar ve güvenli yolculuk yapmak isteyen kişiler için ' Güvenli Yolculuk ' adı altında her gün yeni alınan önlemler ve kurallar alınıyor.

09/12/22
Depo Lojistiği Nedir?

Depo lojistiği ürünlerin yerleştirilmesi ve depolanması, iyi şekilde tutulması ve bu unsurların depolanmasının şirketin faaliyeti üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmasını sağlamak gibi görevlerle ilgilenir.

21/11/22
Lojistikte Tonajın Önemi?

Taşıma sırasında yük taşımacılığı için kullanılan araçların toplam kapasitesine tonaj denir. Ton olarak ölçülen tonaj, bir aracın yasal olarak taşıyabileceği toplam yük kapasitesidir.

02/11/22
Bültenimize katılın, hiçbir içeriği kaçırmayın!