40ayak logo

Parsiyel Ve Komple Taşıma Farkları Nedir?

Parsiyel Ve Komple Taşıma Farkları Nedir?
24.08.22

Parsiyel ve komple taşıma yöntemleri lojistikte en çok kullanılan yöntemler arasında yer alır. Gelin, bu taşıma yöntemlerinin detaylarını ve farklarını beraber inceleyelim.

PARSİYEL TAŞIMA NEDİR? 

 

Lojistik endüstrisinde en sık kullanılan yöntemlerden biri parsiyel taşıma yöntemidir. Parsiyel taşımayı, farklı kişiler ve şirketler tarafından gönderilmek istenen ya da sipariş edilmiş ürün ve malların tek bir araca parçalar halinde yüklenip, sipariş noktalarına taşınması olarak açıklayabiliriz.

Parsiyel taşıma yöntemi birçok farklı kullanıcının ya da şirketin kendi mallarını ve ürünlerini aynı araca parçalı bir şekilde yüklediği bir yöntemidir.

PARSİYEL TAŞIMANIN AVANTAJLARI


Farklı kullanıcıların ya da şirketlerin ürün ve mallarını parçalar halinde aynı araca yüklemesi aslında müşteri için oldukça avantajlıdır. Parsiyel taşımada müşteri bir araç kiralamak zorunda kalamadan yükünün miktarı kadar ödeyerek yükünü teslim edebilir. Bu özelliği için oldukça tercih edilen bir yöntemdir.

 

Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarının artmasının lojistik endüstrisine etkisiyle beraber özellikle düşük tonaj ve az hacimli taşımalar için daha da yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalan firmalar için parsiyel taşıma çok daha kullanılabilir ve firmaların hem iş yükünü hem de ekonomik yükünü azaltan bir taşıma yöntemidir. 

 

NEDEN PARSİYEL TAŞIMAYI TERCİH ETMELİSİNİZ? 

 

Yük verenler parsiyel ve komple taşıma seçimi yaparken yük hacmine dikkat etmelidir. Hacim ve tonaj olarak az mal ve ürünlere sahip kullanıcı ya da şirketler parsiyel taşıma yöntemini tercih etmelilerdir. Bu taşıma yöntemini tercih etmeniz durumunda eşyalarınızın tonajı ve hacmi doğrultusunda parçalı bir teslimat olacağı ve nakliyecinin aracında farklı kullanıcıların da ürünleri olacağı için fiyat konusunda size uygun bir taşıma yöntemi olarak karşınıza çıkar. 

 

KOMPLE TAŞIMA NEDİR?

Parsiyel taşımadan sonra en çok tercih edilen bir diğer taşıma yöntemi ise komple taşıma yöntemidir. Komple taşıma, gönderim sağlamak istenilen mal ve ürünlerin tek seferde tek bir kullanıcı tarafından uygun bir araca yüklenip sadece o ürün ve malların taşınmasıdır.

 

Komple taşımada araçlar yük durumuna uygun olacak şekilde seçilir bu sayede taşıma çok daha konforlu olur. Araçlar yükü tek seferde taşıdığı ve tek bir kullanıcı tarafından tutulan bir araç kullanıldığı için hız konusunda avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

 

Komple taşıma yönteminde gönderim yapacağınız ürün ve malların yüksek tonaj ve hacme sahip olması sebebiyle tek seferde tek bir araç tarafından bütün ürünleriniz yola çıkarılır. Zamandan tasarruf etmekle beraber aracın bütün yükünün sizin olmasının ve aracın konumun takip edilebilir olması sebebiyle de güvenli bir yöntemdir.

 

NEDEN KOMPLE TAŞIMAYI TERCİH ETMELİSİNİZ? 

 

Kullanıcıların ya da şirketlerin mal ve ürünleri bir kamyonu, tırı ya da kamyoneti dolduracak kadar fazlaysa komple taşıma yöntemini tercih etmelilerdir.

 

40Ayak.com komple taşıma yönteminde yük veren ve tedarikçilere birçok avantaja sağlar. Tedarikçilere ise uygun fiyat, sürekli faaliyet ve güvenli kazanç sağlayarak yeni nesil bir lojistik deneyimi sunar. Güvenli ödeme yöntemleri, 7/24 takip özelliği ve güvenli sevkiyat özellikleriyle 40ayak’ta yük veren olmak Daha Daha Rahat!

 

PARSİYEL VE KOMPLE TAŞIMA FARKLARI NELERDİR?


Komple taşımacılık genellikle kara yolu taşımacılığında tercih edilir. Par siyel taşıma ise en çok kara yolu ve deniz yolu taşımacılığında kullanılır. Deniz yolu taşımacılığında parsiyel paylaşım konteynerlar ile gerçekleştirilir. Kara yolu taşımacılığı nda bekleme ve depo masrafları maliyette etkili olur. Parsiyel taşımacılıkta yük tonajı ve hacmi maliyette belirleyici rol oynamaktadır. Komple taşımacılıkta ise taşımak istediğiniz yük tonajı ve hacmiyle birlikte mesafe de önemli rol oynar.

Kullanıcıların eşyaları bir kamyon, tır ya da kamyonet dolduracak kadar fazlaysa komple taşıma yöntemini, parça ve tonaj olarak az mal ve ürünlere sahipse parsiyel taşımayı tercih edebilirsiniz.

Yükünüzün durumuna göre parsiyel ve komple taşıma yöntemlerinden size en uygun olanı seçerek yükünüzü taşıyabilirsiniz. 40Ayak’da her iki taşıma yönteminde de hem yük verenler hem de tedarikçiler için daha daha rahat bir lojistik sizi bekliyor.

Siz de taşıma yöntemleri ve bu yöntemlerin avantajlarını öğrenmek için 40ayak.com’u ziyaret edin, rahat ve güvenilir yeni nesil lojistik deneyimini keşfedin!

Benzer Yazılar

Kara Yolu Taşımacılığı Nedir?

Kara yolu taşımacılığı, en basit tanımıyla belirli bir yükün kara yolu ulaşımı ile taşınmasıdır. Kara yolu taşımacılığı hızlı ve ekonomik olması sebebiyle en çok tercih edilen taşıma türüdür

24/08/22
Uzun Yol Şoförlerine Tavsiyeler

Uzun yol şoförleri için yolda yaşam zor olabilir. Yolculuğu mümkün olduğunca konforlu hale getirmek için yolda karşılaşacağınız durumlara özel tavsiyeler.

31/01/23
Lojistikte Taşıma Modları ve Türleri

Şirketlerin lojistik operasyonlarında uygun lojistik taşıma modları belirlemesi hem maliyet hem de performans açısından önemlidir.

17/04/23
Online Yük Takibi Nedir?

Online yük takibi aracılığıyla yük veren ve tedarikçi iş ortaklıklarının yükünü güvenle hafifletmek artık çok kolay ve bir tık uzaklığınızda!

07/09/22
Lojistikte Depolama Nasıl Yapılır?

Lojistikte depolama, ürünlerin kullanılacağı veya sevk edileceği zamana kadar, güvenli, düzenli ve kontrol altında tutulmak üzere muhafaza edildiği alanlardır.

31/08/22
Damper Nedir?

Damper; kamyon, kamyonet ya da römork gibi araçların arka kısmında bulunan geniş bir kasa bölümüdür.

25/10/22
Deniz Yolu Taşımacılığı Nedir?

Deniz taşımacılığı, nakliye ve taşıma işlemlerinin deniz yolu ile gerçekleştirilmesidir. Üç tarafı denizlerle kaplı ülkemiz için ticari anlamda büyük önem taşır.

09/01/23
Ticari Araçlarda Kış Lastiği Uygulaması

Ticari araçlarda kış lastiği uygulaması, sürücüleri ve yayaları tehlikeye atan hava koşullarından oluşabilecek kazaları önlemek için uygulanmaktadır.

19/12/22
Yolcu Taşımak ve Yük Taşımak İçin Yapılmış Araçların Farkları Nelerdir

Yolcu taşımak için üretilmiş araçlar insanların ulaşımını sağlamak için kullanılırken, yük taşımak için yapılmış araçlar ise yüklerin taşınmasını sağlar.

23/01/23
Sevk İrsaliyesi Nedir?

Sevk irsaliyesi; ticari bir malın iki adres arasında nakledilmesi için düzenlenir. Malın tanımı, birimi, kime ait olduğu gibi bilgileri içeren resmi bir belgedir.

16/01/23
Kırkayak Kamyon Avantajları Nedir?

Kırkayak kamyon, lojistik sektörünün her alanında büyük avantajlar ve deneyimler sağladığı için ülkemizde yaygın kullanılmaktadır. Kırkayak kamyonlar, dört dingilli yapısı sayesinde diğer araçlara nazaran daha ağır yüklerin taşıyabilen kamyon tipidir.

14/09/22
Mal Sigortası Nedir?

Kişilerin özellikle taşınır ve taşınmaz mallarına yönelik olan rizikoların güvence altına alınması amacıyla yapılan sigortalara mal sigortası adı verilir.

02/01/23
Depo Lojistiği Nedir?

Depo lojistiği ürünlerin yerleştirilmesi ve depolanması, iyi şekilde tutulması ve bu unsurların depolanmasının şirketin faaliyeti üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmasını sağlamak gibi görevlerle ilgilenir.

21/11/22
Lojistikte Tonajın Önemi?

Taşıma sırasında yük taşımacılığı için kullanılan araçların toplam kapasitesine tonaj denir. Ton olarak ölçülen tonaj, bir aracın yasal olarak taşıyabileceği toplam yük kapasitesidir.

02/11/22
Bültenimize katılın, hiçbir içeriği kaçırmayın!