40ayak logo

Silobas Dorse: Depolama Ve Taşımanın Yeni Çözümü

Silobas Dorse: Depolama Ve Taşımanın Yeni Çözümü
23.01.24

Taşıma sektörüne yeni bir soluk geldi. Silobas Dorse yeni nesil taşıma aparatı, birçok tür yükün taşınmasına imkan sağlıyor.

Silobas Dorse Nedir?

Çimento, un, tahıl, kalsit, silis kumu ve buna benzer ürünleri Depolama ve taşıma için kullanılan yeni nesi treylerdir.

Silobas dorsenin gövdesi yüksek çelik malzemesi kullanılarak üretilir. Toz altı kaynak makineleri ile birleştirilir. Şasi, çerçeve ve omurga bölümleri zor arazi şartlarında çalışmak için tasarlanmıştır. Ayrıca kapasitesi oranında yüklere dayanabilecek şekilde yapılmıştır.

Şasi kısmı hafif ve estetik özelliklere sahiptir. Dorsenin kritik yerlerinde özel alaşımlı çelikler kullanılmıştır. Böylece en ağır yüklere ve mukavemete karşı dayanabilir. Taşıma sektörüne yeni bir soluk getiren silobas dorse, birçok iş kolunda kullanılmaktadır.

Treyler kategorisinde olan Silobas dorse, 25 m3 ile 55 m3 arasında hacim seçenekleriyle üretilir.

Silobas dorsenin taşıma çözüm prensibi şu şekildedir:

Katı parçalar akışkan sıvı maddelerin içine hapsedilir. Katı parçalar akışkan sıvı madde içerisinde akmaya başlar. Akış tek yönlüdür. Dorsede bulunan katı ve sıvı maddelerin taşınabilmesi için silobas kompresöre ihtiyaç duyulur. Kompresörler yüksek akış hacmine sahip hava akımı sağlarlar. Böylece taşınması gereken ürünler parçalar halinde nakledilebilir.

Silobas dorse silindirik şekilde imal edilir. Genel olarak üç parçadan oluşur.

Gövde silindirik şekle sahiptir. Malzemelerin taşınması görevini üstlenir. Gövde içerisindeki malzemelerin, araç hareket halindeyken dağılmaması için gövde, özel olarak tasarlanmış bir sistemle donatılmıştır. Sarsıntı önleyici sistemler de gövde kısmında bulunur.

Şasi bölümü çelik ve özel alaşımlarla imal edilir. Estetik bir yapıya sahiptir. Silobas’ın taşınması görevini üstlenmiştir. Gövdeyi desteklemekle görevli olan şasi, silobasın yüksek hızlarda hareket etmesine olanak tanır. Özel sistemlerle donatılmıştır.

Boşaltma borusu, silobasın üst kısmında bulunan yapının adıdır. Yüklerin çıkış noktasıdır. Silobas içerisindeki yüklerin zarar görmeden nakledilmesini sağlar. Özel bir filtreleme sistemiyle malzemeler zarar görmeden taşınabilir ve nakledilebilir.

Gıda ve sanayi sektörü açısından, silobas dorse ile taşınan gıda maddelerinin bozulmadan hedefine ulaştırılması gerekir. Dorsenin içinde taşınan gıda maddeleri suyla temas etmez. Böylece güvenli bir şekilde taşınması sağlanmış olur.

Silobas dorse ile sanayi sektörüne yönelik taşınan su almaması gereken malzemeler de aynı şekilde taşınır. Dorsenin içindeki özel sistemler sayesinde malzeme zarar görmeden hedefine ulaştırılır.

Tır ve kamyon gibi araçların en önemli aparatı süspansiyondur. Süspansiyon sistemleri iyi olmayan araçlarla taşınacak olan malzemeler zarar görebilir. Özellikle bozuk olan yollarda, süspansiyon sistemlerinin hem aracın hem de araç içindeki yükün zarar görmemesi için iyi tasarlanmış olması gerekir. Silobas dorse süspansiyon sistemleri özel olarak üretilmiştir. Azami hızlarda bile dorsenin sarsılmamasını sağlar. Böylece dorse içerisindeki yükler yüksek hızlarda bile güvenle taşınmış olur.

Silobas dorsenin en belirgin özelliklerinden birisi de hava destekli boşaltım pompalarına sahip olmasıdır. Boşaltım kanallarının en iyi özelliği, hedef noktaya tam olarak boşaltma işlemini yapabilmesidir. Böylelikle transfer sırasında herhangi bir kayıp olmaz.

Silobas Dorsenin Avantajları

İnşaat ve birçok sektörde kullanılan silobas dorsenin avantajları aşağıda sıralanmıştır:

• Yüksek güvenlik özelliklerine sahiptir. Özellikle uzun mesafelere sahip olan yollarda malzemelerin güvenle taşınması önemlidir. Silobas dorsede bulunan özel sistemler, malzemelerin uzun mesafelerde güvenle taşınabilmesine imkan verir.

• Silobas dorse avantaj olarak esnek taşıma kapasitesine sahiptir. Özellikle, kum ve çimento gibi malzemelerin taşınmasında oldukça işe yarar. Böylece verimlilik esasıyla nakliye çalışmaları gerçekleştirilir.

• Silobas dorse sistemiyle taşınan yükler asla zarar görmez. Gerek üstün süspansiyon sistemi, gerekse aerodinamik şasi yapısıyla yüklerin zarar görmeden taşınması sağlanır.

• Dorse sistemiyle gerçekleştirilen nakliye işlemlerinde düşük maliyet söz konusudur. Daha fazla yük, daha güvenli bir şekilde taşınır. Hiçbir yük ziyan olmaz. Böylece birim zamanda daha fazla iş üretilir ve kar elde edilir. Ayrıca Yük Konsolidasyonu ile birden fazla küçük sevkiyatı tek bir sevkiyatta yapılabilir

• Malzemeler dorse sisteminde asla sızdırma yapmaz.

• Malzemelerin korunması için hava ve nem geçirmez özellikleri eklenmiştir.

• Zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlar.

• Dorselerin bakımı ve tamiri kolaydır.

• Uzun mesafelerde yüksek performans sergiler.

• Bağlandığı araç ile son derece uyumludur.

• Düşük motor hacmine sahip araçlarla bile kolaylıkla taşınabilir.

Silobas Dorsenin Kullanım Alanları

Yenilikçi taşımaya taze bir soluk getiren silobas dorse kullanım alanları aşağıda sıralanmıştır:

• Gıda sektöründe kullanım alanı bulur. Nem almaması gereken kuru gıda güvenle taşınabilir. Kuru gıda dışında daha birçok gıda maddesi silobas dorse ile hızlı bir şekilde nakledilebilir.

• İnşaat sektörünün en çok ihtiyacı olan malzemeler güvenli ve hızlı bir şekilde taşınabilir.

• Sızdırma yapmadan taşınması gereken tehlikeli maddeler, silobas dorse ile güvenli bir şekilde taşınabilir. Kimya sektöründe de yenilikçi dorse kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır.

Bültenimize katılın, hiçbir içeriği kaçırmayın!