40ayak logo

Taşımacılıkta Elektronik Takip Sistemi

Taşımacılıkta Elektronik Takip Sistemi
08.09.23

Hayatımızın birçok alanında olduğu gibi lojistik alanında da teknoloji çözümleri işimizi kolaylaştırıyor. Taşımacılıkta Elektronik Takip Sistemi ise “akıllı taşımacılık” kavramını ortaya atan teknolojik çözümlerden en önemlisidir.

 

40Ayak olarak inovatif fırsatları müşterilerimiz için değerlendiriyor, geliştirdiğimiz algoritmaya dayalı elektronik takip sistemi çözümleri sayesinde nakliyecilerimizin yüklerini 7/24 takip edebilmelerini sağlıyoruz.

 

Araç Takip Sistemleri ve Kullanım Avantajları Nelerdir?

Araç takip sistemleri bireysel olarak sık sık tercih edilse de aslında lojistik firmalarının olmazsa olmazı. Çünkü bu sistemler yüklerin ve araçların ilgili kişilerce 7/24 takip edilebilmesini sağlıyor. Araç takip sistemleri bu sayede hem lojistik sürecinin doğru işlemesini sağlıyor hem de yüklerin güvenliğini garanti altına alıyor.

 

Bu sistem aynı zamanda geçmiş taşıma işlemlerinden elde edilen verilere de ulaşma imkanı sunduğu için işletmelerin geriye dönük analizler yapabilmesine de olanak sağlıyor. Böylece lojistik ilgililerinin geçmişe yönelik verileri analiz edip daha etkili bir veri analizi ve raporlama yapabilmesi ve daha başarılı araç filo yönetimi yapmaları kolaylaşıyor.

 

Yükün konumu ve hızı gibi unsurları canlı bir şekilde uygulama kullanıcısına aktaran ve bu verileri anlamlandırmak adına görselleştiren 40Ayak Uygulaması(Android & IOS) sayesinde siz de lojistik süreçlerinizin daha karlı ilerlemesini sağlayabilirsiniz.

 

Lojistik Yönetiminde Gerçek Zamanlı Veri Takibi Nasıl Yapılır?

Gerçek zamanlı veri takibi yapmak lojistik sürecinizi optimize ederek işletmenizin gelirini artıran en verimli uygulamalardandır. Gps takip sistemi özelliğine sahip veri cihazının araca veya yüke eklenmesi ile gerçekleştirilir. İşlem gerçekleştirildikten sonra ise yükler, mobil uygulamalar aracılığıyla 7/24 kontrol edilebilir.

 

40ayak aracılığı ile yükünü taşıtan müşterilerimizin tek yapması gereken ise mobil cihazlarından uygulamamıza girerek yüklerinin canlı verilerine erişmek. Ayrıca 40Ayak'ın gelişen ve ilerleyen teknolojileriyle beraber Depo Yönetimi ve Optimizasyonu adlı blog yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Nakliye Takip Sistemleri ve Müşteri Memnuniyeti İlişkisi

Nakliye takip sistemleri sayesinde yüklerinizi uzaktan takip ederek doğru zamanda doğru yerde olup olmadıklarını dilediğiniz zaman kontrol edebilirsiniz. Böylece lojistik sürecinizin doğru ilerleyip ilerlemediğini görebilir, bir sıkıntı olduğunu düşündüğünüzde ise 7/24 hizmet veren canlı destek hattımıza ulaşabilirsiniz.

 

Lojistik süreçlerinizde teknolojinin gücünden yararlanmaya hazır mısınız? 40Ayak olarak, elektronik takip sistemiyle akıllı taşımacılığın kapılarını size açıyoruz. Yüklerinizi ve araçlarınızı 7/24 takip edebilmenizi sağlayarak doğru zamanlamalarla daha karlı bir lojistik yönetimi sağlıyoruz. Gerçek zamanlı veri takibi ile yüklerinizin konumunu, hızını ve tahmini varış zamanını anlık olarak kontrol edebilirsiniz. Aracınız için dönüş yükü bulmakta zaman kaybediyorsanız, 40Ayak ile istediğiniz zaman ve dilediğiniz rotada yük bulabilirsiniz. Müşteri memnuniyetinizi artırmak ve işletmenizi büyütmek için 40Ayak'ın sunduğu teknoloji çözümlerinden faydalanın. Hemen uygulamamızı indirin ve lojistik süreçlerinizi optimize etmek için adım atın. Başarılı bir tedarik zinciri yönetimi için bize katılın!

Benzer Yazılar

Yük Taşımak İçin Hangi Belgeler Gerekir?

Yük taşımacılığı yapmak için, taşımacılık türüne göre farklı belgelere sahip olmak gerekmektedir. Firmalar bu belgeler olmadan taşımacılık yapamazlar. K1, K2 ve K3 yetki belgeleri ticari olarak yük taşımacılığında kullanılan belgelerdir. Bu belgeler farklı taşımacılık türleri ve işlemleri için uygundur.

08/05/23
Online Yük Takibi Nedir?

Online yük takibi aracılığıyla yük veren ve tedarikçi iş ortaklıklarının yükünü güvenle hafifletmek artık çok kolay ve bir tık uzaklığınızda!

07/09/22
Gemi Acenteliği Nedir?

Gemi acenteleri; deniz taşıtlarıyla yolcu ve yük taşımalarında gemi sahibi, kaptan, işletici ya da kiracıları 3. kişi ve kuruluşlara karşı menfaat ve hak tayin edilen bölge içinde koruyan ve bunun karşılığı olarak ücret alan olan kişi ve kuruluşlardır.

19/06/23
Yolcu Taşımak ve Yük Taşımak İçin Yapılmış Araçların Farkları Nelerdir

Yolcu taşımak için üretilmiş araçlar insanların ulaşımını sağlamak için kullanılırken, yük taşımak için yapılmış araçlar ise yüklerin taşınmasını sağlar.

23/01/23
Lojistik Sektöründe E-Ticaretin Yükselişi

Alışverişin internete taşınması ile birlikte online olarak ürünlerin satılması yaygınlaştı. E-ticaret kavramı, alışverişin internet üzerinden yapılması prensibine dayanır. Siparişin internet üzerinden alınması ile birlikte yalnızca dağıtım ve depolama maliyeti söz konusudur.

31/07/23
Depo Yönetimi ve Optimizasyonu

Gelişmiş bir depo yönetim sistemi, işletmenin envanterindeki tüm öğelerin doğru bir şekilde izlenmesine, düzenli olarak kontrol edilmesine ve gerektiğinde yenilenmesine olanak tanır. Bu sistemler, stok seviyelerini doğru bir şekilde belirlemek için veri analizi, tedarik zinciri optimizasyonu, talep tahmini ve envanter döngüsü analizi gibi çeşitli analitik araçları kullanır.

11/09/23
Kara Yolu Yük Taşıma Sınırı Nedir? 2024

Kara yolu yük taşıma sınırı, yasal düzenlemeler ile belirlenen ve kara yolu yük taşıma yönetmeliği ile uygulanan bir uygulamadır. Ülkeden ülkeye hatta şehirden şehire değişiklik gösterebilen bu sınırlama; yol tipine, yol durumuna ve aracın tipine göre değişiklik gösterebilmektedir.

08/09/23
Lojistikte Sürdürülebilirlik

Dünya çapında ticaretin gelişmesiyle birlikte enerji sarfiyatı da arttı. Özellikle lojistik sektöründe enerji tüketimi diğer sektörlerden daha fazla bir oranda artış gösterdi. Bu kapsamda, Lojistikte sürdürülebilirlik kavramı tartışılmaya başladı. Enerjinin verimli kullanılması, karbon ayak izi, atık yönetimi ve su yönetimi gibi konular, lojistik sektöründeki en önemli konulardır.

06/11/23
Kamyonuma Yük Arıyorum

“Boş kamyonum var yük arıyorum”, “kamyon yük ilanları”, “kamyon yükü arıyorum” yazıp arattığınızı duyar gibiyiz. Tabii eski yöntemleri kullanıp nakliye garajlarında kapı kapı gezerek aracınıza uygun yük olup olmadığını kontrol ediyor da olabilirsiniz.

27/04/23
Bültenimize katılın, hiçbir içeriği kaçırmayın!